13.1.07

ΜΙΚΡΟΝΥΧΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

άκουσον

γιώργος χατζημιχελάκης
ΙΛΑΡΟΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ (2003)
(computer music), με την βιαία προσαγωγή του αγαπητού μου φίλου μουσικολόγου Ιωάννου Αρβανίτου. Από το CD "Στην Σκιά του Άθω" της χορωδίας "Αγιοπολίτης" την οποία διευθύνει, δανείστηκα το απήχημα "ανανές".
άκουσον και κρατημοκατάβασον
192 kbps, 1,5 Mb, διάρκεια μόλις 1'.00"

2 comments:

Anonymous said...

...αριστούργημα...ενθουσιάστικα...ας ελπίσουμε κάθε μεταβυζαντινός εφιάλτης μας να'ναι τόσο ευσύνοπτος χρονικά καίτοι η έντασή του είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη...απ΄όλα τ΄άλλα αυτό με αφορά άμεσα...ηχογραφεί προσωπική μου εμπειρία...θα μπορούσα να γράψω ένα σωρό τώρα...αναρωτιέμαι αν είναι εγκεφαλικό η βιωματικό εκ μέρους σας...μια σύντομη απάντηση στον Τάβενερ...τον οποίο βέβαια εκτμώ πάραυτα...το βάζω στο ιπόδ...για να μην ξεχνιέμαι σε στιγμές μακαριότητας...
ευχαριστώ
...

γεράσιμος μπερεκέτης said...

Συνήθως, τα μικρά έργα, είναι έργα αποφόρτισης. Δηλαδή, εκείνο που επιζητώ είναι η χαρά της διαδικασίας κατασκευής, με αφορμή μια στιγμιαία έμπνευση. Η διάρκεια ενός κομματιού είναι στρατηγικός στόχος. Θέλω να πω ότι με το ίδιο θέμα μπορείς να κάνεις ένα μικρό μουσικό σχόλιο, ή και ένα συμφωνικό έργο. Το βίωμα διοχετεύεται στην έμπνευση. Μετά αποφασίζω πόσο και πώς θα ασχοληθώ. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Μπορεί να πω "ας γράψω κάτι μικρό, για να διασκεδάσω", δηλαδή να επιζητήσω πρώτα τη φόρμα. Ε, τότε κάποια στιγμή, καθώς ξύνω τα μολύβια, ή ανοίγω τον υπολογιστή, κάτι έρχεται και με βρίσκει. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.