23.11.06

μια γυναίκα μόνη

άκουσον
δείγμα 64 Kbps, διάρκεια: 01'.54",
πρόσκαιρος τίτλος: "Ο ΚΑΠΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ"



Γιώργος Χατζημιχελάκης
Η ΜΟΙΧΑΛΙΣ ή ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
σουίτα σόλο τσίμπελ
από μία παράσταση θεατρικού αναλογίου
σολίστ: Αγγελίνα Τκάτσεβα Σταθοπούλου
............................................................................
Το έργο γράφτηκε το 2003 κατά παραγγελία της Ορχήστρας των Χρωμάτων για μία από τις παραστάσης θεατρικού αναλογίου του ετήσιου κύκλου Μουσικής και Λόγου που διοργανώνεται από το 1997 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη και επιμελείται καλλιτεχνικά η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Το έργο γράφτηκε ως υπόκρουση, αλλά και ως διάλογος με το διήγημς του Αλμπέρ Καμύ "Η Μοιχαλίς" που διάβασε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Αργότερα, το μουσικό έργο αναδιαμορφώθηκε σε 7 αδιαχώριστα μέρη και παρουσιάστηκε στις Μέρες Σύγχρονης Μουσικής στην Κωνσταντινούπολη το 2005 με τον τίτλο "Μιά Γυναίκα Μόνη". Τελικά ο τίτλος "Μιά Γυναίκα" μοιάζει ο επαρκέστερος.

Η Αγγελίνα Τκάτσεβα Σταθοπούλου γεννήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Εκεί άρχισε να σπουδάζει μουσική σε ηλικία οκτώ ετών. Στα δέκα της χρόνια κέρδισε το Πρώτο Βραβείο σε διαγωνισμό νεαρών μουσικών της χώρας της, παίζοντας το cimbalom (ρώσικο σαντούρι). Συνέχισε τις σπουδές της στη Μουσική Ακαδημία, όπου έλαβε το δίπλωμα της το 1983. Τον ίδιο χρόνο κέρδισε βραβείο σε διαγωνισμό εκτελεστών από όλη τη Σοβιετική Ένωση, που έγινε στη Μόσχα. Άρχισε την καριέρα της, ως σολίστ, δίνοντας συναυλίες σε πολλές πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και ταυτόχρονα, συνεχίζοντας τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα της Ακαδημίας Μουσικής.
Το πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κλασικών, ρομαντικών και σύγχρονων συνθέσεων.
Από το 1989 εγκαθίσταται στην Ελλάδα, όπου αναπτύσσει αξιόλογη δραστηριότητα. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες και στην τηλεόραση ως σολίστ – στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, στο Παλλάς, σε πολλά φεστιβάλ, καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις δήμων. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης, στο Ωδείο Αθηνών και στο Ελληνικό Ωδείο.

άκουσον και κρατημοκατάβασον

ένα παραμύθι μετά μουσικής

άκουσον
δείγμα 01'.30", 64 Kbps



Γιώργος Χατζημιχελάκης
Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ
παραμυθόδραμα
για ορχήστρα δωματίου και αφηγητή

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Διεύθυνση: ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Απαγγελία: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΡΕΒΒΑΪΚΑΣ
Πρώτη εκτέλεση 21 Μαΐου 1999
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
άκουσον και κρατημοκατάβασον
Διάρκεια: 18΄.33΄΄ Mp3 στα 192 kbps, μέγεθος 25,7 Mb, από το RAPIDSHARE